Hoe de aansturing softwarematig werkt gaan we hier niet op in, daarvoor verwijzen wij u graag naar de handleiding van de software leverancier.
We gaan rijden met de klok mee, dus rechtsom: Als we nu een blauwe trein in blok 1 willen plaatsen zetten we die in blok 1 op bezetmelder.2.
Maak altijd eerst wat proefprintjes in zwart/wit op normaal papier, daarna een proef in kleur op normaal papier, en als dan alles goed is op het transferpapier.
Zo ziet je make build tool bezetmelder dat er iets binnenkomt op die melder.
Als je nu een draadje zou aansluiten aan de beide rails kun je gaan rijden met je trein.Onderstaand een (schematisch) plaatje van een rond modelbaantje wat verdeeld is in vier stukken.Zelf houden we om die reden 11 centimer aan voor een bezetmelder in schaal.Als je onderstaand plaatje goed bekijkt hebben we daar een wissel ingezet en het spoor wat van het wissel afloopt is blok 5 geworden.(rood De aansluiting van de modelbaan is in principe nu klaar.Hoe kom je aan transfer papier voor je laser printer?Onderstaand hebben we dat dus gedaan.In de praktijk hebben we tot heden nog geen problemen gehad met het niet sealen van laserpapier, maar om er 100 zeker van te zijn sealen we inmiddels wel alles.
(ja en zijn altijd uitzonderingen, maar die zijn in de minderheid) Voor de PC aansturing kun je eens denken aan koploper.
Klinkt moeilijk, valt best mee.
Veel succes met het maken van je transfers!
Bij laserprinters hoeft dit dus niet, maar het schaadt ook niet.Zodra een trein op melder.1 binnenkomt in blok 1 snapt de PC dat de trein (als de trein echt kuikentjes maken moet stoppen in blok 1) de trein moet gaan remmen en pas echt moet stoppen op melder.2.Een plaatje met een witte achtergrond of witte tekst op een doorzichtige transfer kan dus niet.Gezien het gemak heeft dat onze persoonlijke voorkeur.Met én A4 met wat verschillende opdrukjes doe je echt tijden en bespaar je een hoop kosten.