Praat MEE MET ONS EN andere foodlovers, deel JE foodmening OF recept.
Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt.
Vanuit deze basis kun je zelf je saus op smaak brengen, zo voeg je verse peperkorrels toe voor een pepersaus, champignons voor een champignonsaus, rode wijn voor eenhet is helder lijkt me!
(Niet teveel laten inkoken, anders houd je te weinig saus over.) Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaan.
Hoe langer je de roux op laat staan, hoe donkerder je saus wordt.Laat de bloem onder voortdurend roeren enkele minuten garen.Een snel pastagerecht met lekker veel groenten.Serveer met gebakken aardappels hoe maak je rails op minecraft of gekookte pasta en een groene salade.Wacht wel iedere keer tot de vloeistof helemaal is opgenomen en heeft geprutteld.Het belangrijkste is dat je in de gaten houdt dat het gewicht aan bloem en boter gelijk moet zijn.Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter.
Op dit moment is mijn sportmoment niet erg intensief (inmiddels ben ik 27 weken zwanger) een bordje pasta gaat er altijd goed.
De basis van de roux.Vet de ovenschaal.Roer door en verwarm even mee.Gelukkig is het maken van roux iets dat eigenlijk niet kan mislukken.Ik bied jullie weer volop inspiratie om in het weekend, maar ook na een dag werken snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten.Voor de saus start je met het smelten van de boter en voordat deze echt verkleurt, voeg je de bloem er in én keer bij.Voeg nu warm of koud vocht toe, bijvoorbeeld bouillon of melk (varieer en probeer!).Verwarm de oven voor op 200 graden.Boter of olie om in te bakken.