Ze tekenen bijvoorbeeld 1/3 en zien dan dat je daar 6 stukken van kunt maken door alle stukken doormidden te delen.
Als de stukjes groter worden, wordt de noemer kleiner.
Dus: Teller hoeveel stukjes heb je?
Ze zijn nu gelijknamig gemaakt.
Gelijknamig maken van breuken groep 7 Tot nu toe werden breuken steeds heel concreet aangeboden.Hoeveel punten zou je dan krijgen als de pizza nog heel zou zijn?Als je bijvoorbeeld 1/3 en 1/8 moet optellen, is dat het getal.Hieronder vind je gekleurde breukenrepen, waarin delen die even groot zijn dezelfde kleur hebben.Dus, in dit voorbeeld streep ik de teller van het eerste getal weg tegen de noemer van het andere getal. .3/6 ruimte maken op telefoon x 3 als je van de helen een breuk maakt staat er: 3/6 x 3/1 9/6 Stap 2 is: je kijkt of je er helen uit kunt halen.Strategie de helen keer de noemer (!) en dat getal optellen bij de teller van de breuk.
Verder leert je kind welke breuken gelijkwaardig zijn.
De uitleg is er immers om de stappen (de strategie├źn) van vermenigvuldigen met breuken onder de knie te krijgen en daar kun je een struikelblok als het niet goed beheersen van de tafels niet bij gebruiken.
Dan heb je dus een halve pizza en 1/5.Bijvoorbeeld: 1/4 x 1/2 1/8 De eerste stap is vermenigvuldigen, de tweede stap is de helen eruit halen, de derde stap is vereenvoudigen. .Met u toestemming plaatsen onze partners voor adverteren cookies op uw apparatuur.Dat komt omdat zowel in de tafel van 2 als in de tafel van 5 het getal 10 voorkomt.Dit mag in een zelfde breuk maar het mag ook kruislings gebeuren.Zo ook bij het gelijknamig maken van breuken.

5 x 3 15 en 7  x 3 21 Het antwoord op stap 1 is: 15 21/9.
Tel de teller hierbij.